Buján e Margaride derrotan a todos en Foz

Xul 17, 2018

Os dous atletas gañaron a Milla Urbana Campo dá Cabana de Foz organizada polo Progreso e Championchip Norte .A competición saldouse cun bo número de corredores e foi a segunda proba do circuíto Tour A Mariña

Óscar Buján e Ana Belén González Margaride foron os gañadores absolutos da Milla Urbana Campo dá Cabana de Foz, organizada polo Progreso en colaboración con Championchip Norte e que resultou un éxito de participantes e de público congregado. Os dous atletas coroaron co seu triunfo a segunda das probas do circuíto Tour A Mariña, que terá na Nocturna Burela Bonita do próximo sábado, a súa seguinte competición.

Buján foi o gran protagonista da tarde-noite. O corredor do Skypi Team non tivo rival sobre os 1.609 metros dos que constaba o percorrido urbano deseñado pola organización. Marcou un tempo final de 4 minutos e 38 segundos, superando ao segundo mellor na chegada, o atleta do Real Club Celta Xian Rodríguez Ponte, quen asinou un crono de 4.47, co que foi nove segundos peor que Óscar Buján.

No terceiro caixón do podium situouse o burelense Simón González Río, quen chegou igualado con Rodríguez Ponte e só un segundo mellor que Aarón Rivas Terrón (Madeiras Barcia Lourenzá), que fixo 4.48.

Na quinta praza cruzou a liña final Ayoub O Kamel (Atletismo Ría de Foz), con 4.50, mentres que Martín Pardiñas ( Toxiza Clube de Montaña) acabou sexto con 4.55.

En canto á proba feminina, a mellor de todas as participantes foi Ana Belén González Margaride, que logrou parar o reloxo en 5 minutos e 28 segundos para colgarse o ouro ao pescozo. Secundouna na segunda posición do caixón a deportista do Rábade Corre Karina Pasarín Mon, con 5.48. O bronce foi a parar ao palmarés de Carla Trillo Fernández ( Praias de Barreiros), con 5.50.

CATEGORÍAS INFERIORES. En canto ás categorías inferiores, os primeiros en saír foron os benjamines. Neste grupo de idade venceu Pablo Moreda Meroño (Natación Cedeira) sobre un percorrido de 600 metros. Segunda, e primeira en mulleres, foi Carla Allegue ( Escola Atlética Lucense), cun segundo de desvantaxe, mentres que terceiro acabou Nicolás Méndez, con 2.06. O podium masculino completouno Luís Berdeal; mentres que Lida Balseiro (Lourenzá) e Ainhoa Maseda (Ría de Foz) fixérono en mulleres.

En alevín masculino o mellor dos participantes foi o atleta do Ría de Foz Xabier Rodríguez, con Mateo Sufuentes ( Escola Atlética Lucense) como medalla de prata e Nicolás Muñiz (Oviedo Atletismo) como bronce.

En mulleres gañou Claudia Sufuentes ( Escola Atlética Lucense), con Adriana Rebolo ( Escola Atlética Lucense) na segunda praza e Henar Méndez (Lourenzá) na terceira.

A categoría infantil saldouse coa vitoria de Pepe Sánchez del Valle (Franciscanos), por diante de Alberto Ratoeira e Ian Méndez (Lourenzá). En mulleres impúxose na meta Carla Díaz Pardo, con Iria Otero (Lourenzá) no segundo posto e María Belén Peteiro no terceiro.

En cadetes ninguén puido con José María Sánchez (Ría de Foz), quen cruzou a liña de chegada por diante de Luci Sánchez del Valle (Franciscanos), que foi a mellor muller, e Ana Vallines (Lourenzá), que foi terceira na clasificación global deste grupo de idade.